Publicat de: atipicostudio | Ianuarie 26, 2009

Ce inseamna DESIGN-UL?

Pentru noi inseamna aspiratia spre forma perfecta. Dorinta de a atinge prin forma respectul si invaluirea ei in emotional si mister.

Indiferent de domeniul lui- design industrial, graphic, ambiental etc- e bine sa fii ghidat de sentiment, dar sa lucrezi rational. Suntem de multe ori inclinati sa dam functionalului o mai mare importanta in detrimentul esteticului. Se stie ca echilibrul sta la baza tuturor lucrurilor de valoare, de aceea in design, poate mai mult decit in alte domenii, echilibrul acesta trebuie cautat cu inversunare.

Sint atit de multe marci sau obiecte care le vedem, le acceptam, dar nu le iubim. Nu ne cheama cu nimic, nu ne fac sa fim dependenti, sa le iubim. Avem in jurul nostru atitea exemple de marci „dragalase”, lipsite de continut, care nu fac decit sa-ti incinte ochiul. Dar oare asta este de ajuns??? Nu este! O astfel de marca te chinui s-o retii, sa retii macar graphica ei, daca nu ceea ce reperezinta ea. Sunt designeri, sau nu neaparat, care stiu sa folosesca forte bine culorile, fonturile, sa faca o compozitie reusita cu care sa te manipuleze. De multe ori aceste marci rezista foarte putin, sunt sezoniere si disparitia lor nu lasa nici un sentiment de regret, fiindca o astfel de marca nu te-a impresionat, nu a facut sa vibreze nimic in tine, motiv pentru care o inlocuiesti foarte usor cu altceva, poate la fel de sezonier, poate mai bun. Credem si speram ca incet incet oamenii vor intelege ca forma fara fond este o mare pacaleala si vor renunta in a mai accepta orice, oricum.

Anunțuri

Responses

  1. foarte fain articolul

  2. Din pacate 98% din romani apreciaza forma fara fond…

  3. Designul se referă la natura lucrurilor, nu numai cum ar trebui să arate ceva, dar şi de ce, iar de multe ori şi ca ce ar trebui să arate.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: