Publicat de: atipicostudio | Martie 16, 2009

copiii lui TARZAN

2009, luna lui Martie, jurnalul de bord al Capitanului Picant: nava Antrepriza survoleaza zona de E a Romaniei, un stat hilar condus de Statu-n Palma Barba Chior, pardon Cot. 13.31 A.M. – nava aterizeaza la Iasi pentru a alimenta. Pompele sunt pline. Oamenii, de asemenea sunt primitori. Crasmele iti fac cu ochiul la fiecare colt, tinerele te imbie cu frumusetea lor. Ce mai, o minunatie intr-o galaxie! Capitanul ramane placut surprins, linistea il impresoara si vocea-i tremura. Priveste spre cer, in timp ce isi satisface nevoile fiziologice. Parca nu ar mai pleca. Cata liniste, cata pace, cata viata! Echipajul casca gura in primul Petrom, se  aprovizioneaza cu tigari si multa Cola. Capitanul suna din goarna, semn de plecare. Ar mai fi stat, dar timpul inseamna bani. Nava se ridica, totul decurge conform planului.

Deodata, nava nu se mai poate ridica de la Pamant. Panica generala pe Antrepriza. Femeile tipa, barbatii fug in baie. Un mare scurtcircuit care se poate vedea chiar de la Palatul Culturii. Lumea, in stadiu larvar inca,  iese mirata la geamul blocurilor gri. Nava era incalcita in atele stalpilor de inalta tensiune. Si cablurile sfasiate pocneau si serpuiau de-a lungul strazii. Echipajul nu stie ce se intampla, toata lumea se simte in primejdie. Sunt atacati, artificii stanga-dreapta. Capitanul nu se lasa mai prejos, coboara din nava si taie tot ce-I sta in cale cu palosul sau magic XP21-4. De fapt taie toate cablurile de pe stalpii de inalta tensiune si…pleaca, in sfarsit. Cine stie unde a plecat cu coada intre picioare. Insa ne-a taiat curentul, cablul, telefonul. Nu stim daca a procedat corect, insa cu siguranta aceasta problema a Iasului l-a pus in mare dificultate. Si pe noi de pune in aceeasi masura.

Esteticul unui oras ar impune un cadru cat mai aerisit, nu impanzit de retelele de cablu supraterane. Este un deficit de imagine. De cand nu mai circula troleibuzele? Cam de mult. De ce mai exista aceste „liane”? Nimeni nu stie. De ce nu se fac investitii de catre firmele de telefonie, cablu, etc. in crearea de retele de cablu subterane? Acelasi raspuns. O lume perfecta pentru Tarzan, si pentru copiii lui, adica noi. Un training ar fi de ajuns. Si am ajunge rapid la munca catarandu-ne cu servieta sub brat din „liana” in „liana”. Nu facem morala autoritatilor, e doar simpla parere a unor micuti muritori, asemeni noua. Poate nu ar fi o tragedie, dar totul se completeaza intr-un cadru ce ilustreza dezordinea unui oras care ar merita mai mult. Si mai ales ca, autoritatile spera si viseaza la un oras European. Suntem inaintati prea devreme in anumite structuri europene. Ar trebui insa sa iesim la inaintare cu ce avem mai bun. Orasul ne reprezinta ca si oameni. Pentru ca fiecare cotizam si platim facturi. Dorim sa ne mandrim ca traim intr-un oras european.  Altii o iau inainte si apeleaza la implementarea de retele subterane. Toata lumea sa stea linistita, pana una alta nu suntem calcati de nave spatiale. 🙂

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: