Publicat de: atipicostudio | August 24, 2009

HERCULANE

Sa te duci in Herculane este o aventura. Acum cind ma gindesc la statiune ma trec fiorii.

Stiam din albume, vederi etc. ce minunata este aceasta statiune, trecind prin zona mi-am propus s-o vizitez. Ca o prima impresie a fost ca este o statiune parasita, cu cladiri care arata ca dupa o vizita a hunilor, cu vesnicile gunoaie care zac la tot locul. Dupa forfota din oras, impresia de parasit dispare, dar intra in contradictie brutala cu aspectul ei. Probabil ca primaria are de facut business-uri importante, nicidecum de a veghea la curatenia orasului. Calci pe gunoaie la tot pasul si daca te incumeti sa vizitezi grotele, pesterile etc. din zona iti blestemi zilele, gunoaie si fecale la tot pasul. Iti vine sa fugi, sa tipi, sa te revolti cumva. Boschetarii stau in cladiri sau obiective turistice astfel ca iti piere orice chef de a mai vizita ceva.

Cladirile tipa dupa ajutor, construite pe la 1800 de austrieci, acum is o ruina jalnica. In alte tari ar fi protejate, reparate, readuse la viata. Constructiile noi sint ingrozitoare, rupte din telenovele, tipatoare si cu o arhitectura cumplita. Grupuri de straini i-am vazut uitindu-se ingroziti. Cindva Sissi a austriecilor isi petrecea vacantele in Herculane, asa ca era o statiune demna de regalitatea austriaca. Acum este demna de conducerea romaneasca.

Cladiri superbe scoase bucata cu bucata la vinzare, cu afise puse pe usa pentru fiecare component ce si cit costa. Apartamente regale, cu fintini din majolica, tapet de matase si feronerie ca o dantelaie sint lasate la mina boschetarilor sau a vegetatiei salbatice. Dar nu-i nimic, stim sa ne batem joc de tot ce avem. De ce s-ar investi acolo? Un loc descoperit de Hercule, unde romanii se tratau, ungurii si austrecii i-au inteles potentialul, comunstii l-au pastratat, iar actualii l-au lasat sa se distruga. Multumim pe aceasta cale doamnei Udrea si inaintasilor ei care fac ca Romania sa poata fi promovata ca o ruina degradanta si scirboasa.  Va multumim domnilor minstrii pentru ca stiti sa distrugeti totul in jurul vostru.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: