Publicat de: atipicostudio | Ianuarie 16, 2010

Manipularea dulce amara

Te vaccinezi – nu te vaccinezi, te vaccinezi – nu te vaccinezi, o isterie noua a cuprins Romania. Se intimpla ca din ce in ce mai des subiecte de genul acesta sa ne violeze spatial. Ba alegeri cu nabadai, ba taxe stupide, ba vaccinari in masa pentru o pandemie nascocita si cine stie cite vor mai urma.

Ai spune ca sintem in mijlocul unui complot continuu a caror initiatori probeaza pina unde se poate merge cu manipularea. Vazind isteria care a cuprins Bucurestiul cu vaccinarea asta stupida iti dai seama ca manipularea, destepata arma, poate sa aiba atitea succese sau “ succesuri”  cite se doresc. E atit de usor sa faci asta incit te intrebi unde e inteligenta umana, unde e liberul arbitru, unde e reflexia, logica individului?

O chestie care “pute” de la distanta a manipulare isi face efectul cu o asa de mare precizie incit iar ma intreb in ce lume traim? Cum de te mai lasi pacalit? Efectul de turma este cel care ne tine prizonieri. Evadarea inseamna libertate da pretul ei este excluderea de cele mai multe ori. Ai de ales mereu in viata si e grea decizia: turma sau drumul propriu, departe de cei multi dar in singuratatea aia sa fii fericit de libertatea obtinuta si sa faci un pas mai mare spre cunoastere.

Am sa preiau motto-ul bunului meu prieten Ion Manzatu si am sa va invit sa reflectati.

 “Nu acorda credit tradiţiilor, chiar dacă sunt respectate de multe generaţii şi în multe locuri; nu crede într-un lucru pentru că mulţi vorbesc de el;  nu acorda credit înţelepţilor din vremurile trecute; nu crede în ceea ce ţi-ai imaginat, închipuindu-ţi că ţi-a fost inspirat de o divinitate. Să nu dai crezare la nimic din ce spun maeştrii sau preoţii tăi, bazîndu-te doar pe autoritatea lor. După ce verifici, crede doar în ceea ce tu însuţi ai experimentat şi recunoscut ca fiind înţelept, în ceea ce va fi conform cu binele tău şi al celorlalţi.” (Kalama Sutta)

http://ionmanzatu.wordpress.com

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: