Publicat de: atipicostudio | Ianuarie 26, 2010

Manipularea dulce amara, episodul 2

Dumnezeu a facut omul din materie, suflet si spirit. I-a lasat liberul arbitru, i-a dat dreptul la decizie, i-a dat in nevazut si un inger care sa-l indrume si sa-l salveze si Dumnezeu, in bunatatea lui, a sperat ca omul sa stie sa aleaga drumul cel drept. Dar omul nu numai ca nu stie, nu vrea, dar s-a lepadat si de spirit. A ajuns omul sa fie doar materie, o masa carnala care umbla in deriva si crede orice din ceea ce i se spune? Ma intreb cit de departe in inaltare si lumina ar fi trebuit sa fi ajuns si unde ne-am impotmolit oare in drumul nostru?

Ridicolul este uneori dus la extrem si cu toate astea nimic din fiinta noastra nu se autosesizeaza cind aceste bombardamente informationale ataca fiinta din toate partile. Criza economica, pandemie, taxe stupide etc. Ai spune ca mass-media, politicul, administrativul si-au dat mine si lupta cu vehementa pentru distrugerea individului. Trebuie sa nu mai credem nimic din ce ni se spune, oricit de „oficiala” este sursa, trebuie sa cercetam in amanuntime si sa gindim inainte de a intreprinde ceva. Nu actionati conform sintagmei „crede si nu cerceta”.

Ca sa continuam in spiritul a ceea ce afirma Kalama Sutta  in motto-ul preluat in articolul trecut („…După ce verifici, crede doar în ceea ce tu însuţi ai experimentat şi recunoscut ca fiind înţelept, în ceea ce va fi conform cu binele tău şi al celorlalţi.” ) , sintagma „crede si nu cerceta” este atribuită filozofului grec Celsus, care a trait în secolul al II-lea după Cristos, un opozant al religiei creştine.  Multi spun ca aceasta sintagma este intilnita in biblie ceea ce nu este adevarat.

„Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi afla; bateţi şi vi se va deschide. Că oricine cere ia, cel care caută află, şi celui ce bate i se va deschide.” (Matei 7, 7-8).

Deci indemnul Bisericii crestine este altul „Cercetati toate, pastrati ce este bun”.

Gindul bun sa va indemne actiunile!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: