Publicat de: atipicostudio | Septembrie 10, 2010

“Cit de mult iti pasa de elevii tai, domnule profesor?”

“SAPTAMINA DE HAPPENINGURI”: concursuri si pentru profesori si elevi!

“Cit de mult iti pasa de elevii tai, domnule profesor?”

Autor: Simona RELEA

* Nu va numarati printre dascalii care isi ascund lipsa de motivatie, plictiseala sau dezinteresul in spatele vesnicei replici: “Sint prea prost-platit ca sa fac altceva in afara orelor la catedra?” * Atunci, “SAPTAMINA DE HAPPENINGURI” va ofera posibilitatea sa va implicati impreuna cu elevii intr-o competitie a jocului, relaxarii si a muncii in echipa

“SAPTAMINA DE HAPPENINGURI” nu inseamna relaxare, joc si evadare din virtejul lumii moderne doar pentru familii si grupuri de prieteni. Organizatorii spera sa scoata din pasivitate si inertie si profesorii si elevii: evenimetele propuse de “SAPTAMINA DE HAPPENINGURI” ofera cadrelor didactice ocazia de a se implica intr-un proiect care aduce doar beneficii pentru participanti.

E putin probabil ca elevii sa se organizeze in grupuri si sa participe la aceste evenimente – dar orice profesor sau invatator poate avea initiativa de a inscrie un grup de elevi la oricare dintre concursuri: Concursul Sperietorilor de Ciori, Festivalul Zmeelor, Parada Animalelor etc –  ”Participarea la aceste concursuri aduce beneficii atit pentru elevi dar si pentru profesori si parinti. In primul rind copilul este scos din virtejul lumii moderne care rar iti ofera posibilitatea sa traiesti bucuria lucrului facut de mina ta. Elevul uita de calculator si este pus in situatia de a construi ceva utilizind fie materiale din natura, fie materiale reciclabile. La rindul lor, cadrele didactice sint provocate sa-si demonstreze maiestria dar si sa ofere un exemplu de creativitate si lucru in echipa. Profesorii ar trebui sa fie un model pentru elevi, iar noi am reusit sa pastram aceasta componenta la Liteni: dascalul – model pentru elev, atit la scoala cit si in activitatile extrascolare. In ceea ce priveste parintii, acestia pot sa participe si ei la concurs si sa-si ajute copiii oferindu-le posibilitatea unor placute momente de joc si relaxare. Sa nu uitam ca la tara copiii muncesc aproape in fiecare zi,  ajutindu-si parintii la treburile din gospodarie. Pentru copii, participarea la aceste concursuri este o adevarata bucurie. De altfel, echipe de profesor si elevi din scoala noastra au fost in fiecare an la aceste concursuri deosebite. Iar anul acesta vom incerca sa fim prezenti la toate evenimentele. Sintem onorati sa participam si asteptam cu nerabdare sa vedem ce ne pregateste “concurenta”. Sper ca anul acesta sa se inscrie elevi si profesori de la cit mai multe scoli”, a declarat Gheorghe Moga, directorul Scolii Liteni din Belcesti.

Sinteti un altfel de cadru didactic si chiar va intereseaza ce se intimpla cu elevii dumneavoastra? Nu va numarati printre dascalii care isi ascund lipsa de motivatie, plictiseala sau dezinteresul in spatele vesnicei replici: “Sint prea prost platit ca sa fac altceva in afara orelor la catedra?” “SAPTAMINA DE HAPPENINGURI” va ofera posibilitatea sa va implicati impreuna cu elevii intr-o competitie a jocului, relaxarii si a muncii in echipa.

“SAPTAMINA DE HAPPENINGURI”: programul primelor doua zile –  concursurile aduc veselia copilariei la Iasi!

Duminica, 26 septembrie

* Concursul Sperietorilor de Ciori – Parcul de la Universitatea “Petre Andrei” Iasi

Concurentii, echipe de 3-5 oameni, vor primi diverse materiale si vor construi o sperietoare. Un juriu ad-hoc va premia cele mai inspirate sperietori.

Taxa de inscriere: 10 lei de persoana

* Dupa amiaza: Scurt tur de oras “per pedes”. Se vor vizita obiective din  Centrul istoric si Centrul Civic al Iasului: Biserica Trei Ierarhi, Biserica “Sf. Nicolae Domnesc”, Casa Dosoftei, Biserica “Barboi”, Manastirea “Golia”. Ghid va fi scriitorul Ion Mitican. Pret: 15 lei de persoana

Luni,  27 septembrie

* Festivalul Zmeelor – Manastirea Cetatuia

Concurentii, echipe de 3-5 oameni, vor primi diverse materiale si vor construi zmee care in final vor fi lansate. Un juriu ad-hoc va acorda premii. Taxa de inscriere: 10 lei de persoana

* Dupa amiaza: prezentarea manastirilor Cetatuia, Frumoasa, Hlincea si Galata.

Pret: 20 lei de persoana.

* Pentru mai multe detalii si pentru inscrieri accesati site-ul http://saptamanahappeningurilor.wordpress.com/. De asemenea, mai multe informatii se pot obtine la telefon 0740/508.345.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: