Publicat de: atipicostudio | noiembrie 21, 2011

Sfinxul din Bucegi

O coincidenta este ca Sfinxul nostru are exact aceeasi inaltime cu cea a sfinxului egiptean de la Gizeh? Privirea sa este indreptata spre locul in care echinoxurile se deseneaza pe cer, iar conturul cel mai clar il dobandeste la 21 noiembrie, cand apune soarele.

Specialistii nostri se tem sa afirme cum a fost facut Sfinxul din Bucegi, de sfinxul din Egipt stim ca a fost facut de mana omului. Doar strainii, mereu strainii, cand vin pe aici si se minuneaza de frumusetea si vraja plaiurilor noastre, au curajul sa gandeasca mai departe.

Această prezentare necesită JavaScript.

Cercetatorul peruan Daniel Ruzo a venit in Bucegi in 1968 special ca sa vada Sfinxul din Bucegi. El a constatat ca Sfinxul seamana cu chipul principal dintr-un ansamblu sculptat intr-o stanca de pe podisul Marcahuasi din Peru.

Istoricul Nicolae Densusianu spunea ca egiptenii au plecat din Carpati, trecand prin Grecia, Asia Mica si Liban, pana pe malurile Nilului, ducand cu ei zestrea spirituala pelasga. Iata deci originea sfinxului egiptean, in opinia sa! Si chiar daca am admite ca Sfinxul nostru, impreuna cu Babele – stranii fapturi de piatra ce stau la taifas in apropierea Sfinxului – sunt doar opera naturii si nu creatia unor indepartati stramosi, inseamna ca natura si-a depasit limitele si s-a intrecut pe sine. Sunt, oare, Babele, niste altare ciclopice? Caci singura actiunea naturii pare sa nu le explice suficient forma. Nu stim daca asa au fost dintotdeauna, ori o mana de om a intervenit asupra lor, dandu-le infatisarea de azi.

Probabil ca la poalele Sfinxului se practicau ritualuri, era intrebata vointa zeilor ori se faceau initieri si sacrificii. Poate ca aici, mai mult ca in orice loc, nemurirea era la ea acasa. Dar Sfinxul din Bucegi nu este singurul de la noi din tara. Mai exista si un Sfinx banatean, „de la Toplet”, undeva, pe un mal al raului Cerna, apoi un Sfinx al Bratocei, in Muntii Ciucas, un altul in zona Carpatilor de Curbura, pe valea raului Teleajen.

http://www.formula-as.ro/2007/786/societate-37/muntii-misterelor-bucegii-8313

P.S. Imaginea Sfinxului este incompleta fiindca a fost bombardat in timpul Primului Razboi Mondial.

http://www.youtube.com/watch?v=bXMiQyz62f0&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=bXMiQyz62f0

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: