Publicat de: atipicostudio | Octombrie 18, 2013

Mama Pamant

Untitled_Panorama5

Candva de mult, romanii isi intindeau asupra dacilor tentaculele lor materialiste. Un popor atat de spiritualizat ca cel al dacilor a trebuit sa suporte anii grei si crunti ai ventuzelor romane. In cele din urma acestia au plecat si ne-au lasat in plata Domnului. Caracatita lor a lovit in popor, nu atat de crunt cat sa-i dezbine, dar suficient cat sa mai piarda din spiritualitatea lor exemplara in acele vremuri. Au furat aur si argint, au luat granele si multe altele, dar nu au distrus pamantul jefuit.

Azi alte caracatite au venit peste noi si si-au intins ventuzele insetate. De data aceasta insa nu vor oameni, nu vor razboi, dar vor sa suga pamantului acesta seva. Iar oamenii, legati de veacuri de el au indraznit sa se revolte.

Cand vor intelege unii ca Pamantul nu este doar ceva fizic, vizibil, granulat pe care mergem si care e obligat sa ne dea roade ci, este o fiinta vie? Cand vor pricepe ca embolia gazoasa pe care vor sa i-o produca si arsura cumplita pe EA -Gea, Gaia, Rhea, Dochia, Baba -o va durea, si-o va rani, si-i vor lasa cicatrici nevindecabile? Stiu lor- celor straini -nu le pasa, dar nou ne pasa de Ea.

Noi romanii am avut intotdeauna o relatie cu pamantul ca de la fiinta vie la o alta fiinta vie, ea Terra, mama noastra, ne iubeste si ne omeneste, de aceea suntem bogati, sau am putea fi, de aceea avem peisaje exceptionale, de aceea aerul aici este mai pur si apele mai dulci. Romanul a nascut pe pamant, a murit pe pamant, lui i-a inchinat copilul, o legatura prea stransa ca sa poata fi desfacuta de cineva vreodata. Dar pot ei pricepe acest lucru? Oameni straini de cele sfinte.

Materialismul acesta nu poate fi ingurgitat nici de mama Pamant si nici de oamenii locurilor acestea. Acum ea geme incetisor si striga, in felul ei, la ajutor. Suntem noi demni acum ca, in sfarsit, auzindu-i glasul s-o ajutam? Sa nu permitem ca maruntaiele ei sa fie scormonite de fiare reci si grele care nu tin cont de Viata ei? Sau vom asista neputinciosi cum ea isi va face dreptate , scuturandu-se ca de niste zdrente, de oamenii prea moi, prea indiferenti si nedemni s-o populeze.

Sa nea dea Domnu minte ca sa facem ce mai bine pentru noi si pentru ea, Mama Pamant!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: